Vacature: Medewerker Projectmanagent/administratie

Het Afrika-Studiecentrum Leiden (ASCL) is op zoek naar een

Medewerker Projectmanagent/administratie
(Vacaturenummer 20-472)

Werkzaamheden

Binnen Financieel Economische Zaken (FEZ) van het ASCL is het projectenbureau verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van budgetten van extern gefinancierde onderzoeksprojecten. Daarnaast ondersteunt het projectenbureau de controller in zijn werkzaamheden. Binnen een klein team draag jij bij aan het realiseren van beheersmatige, adviserende en management ondersteunende administratieve werkzaamheden ten behoeve van het instituut. De belangrijkste werkzaamheden van deze functie zijn:

  • Opstellen van onderzoeksbudgetten;
  • Bewaking van de opgestelde onderzoeksbudgetten;
  • Regelmatig overleg met hoofdonderzoeker binnen een project;
  • Zorgdragen voor financiële rapportages en interne controle;
  • Zowel interne als externe verslaglegging; en
  • Bijdragen aan de verdere verbetering van de informatievoorziening, de bedrijfsvoering en het financieel beheer binnen het ASCL.

Profiel

  • Jij bent een proactieve en flexibel ingestelde professional die accuraat is en je bent in staat om snel een goede analyse te maken.
  • Minimaal een afgeronde mbo/hbo-opleiding met een bedrijfseconomische oriëntatie;
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen een vergelijkbare organisatie;
  • Uitstekende kennis van Excel en SAP (is een pré);
  • Enthousiaste teamspeler met hands-on mentaliteit;
  • Uitstekende analytische vaardigheden;
  • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels
  • Een grote mate van zelfstandigheid en initiatief, en oplossingsgerichte werkstijl;
  • Affiniteit met Afrika is een pré.

Beschrijving organisatie
Het Afrika-Studiecentrum, Universiteit Leiden, is een toonaangevend wetenschappelijk onderzoeksinstituut en informatiecentrum. Het ASCL is opgericht in 1947 en telt ca. 50 medewerkers. Het houdt zich bezig met multidisciplinair onderzoek naar Afrika. Daarnaast is het verzamelen en verspreiden van kennis en informatie over Afrika een belangrijke taak. Het ASCL doet dit o.a. door het publiceren van boeken en artikelen en het organiseren van seminars en conferenties. De organisatie kent een afdeling onderzoek, een afdeling bibliotheek, documentatie en informatie en een afdeling ondersteunende diensten.

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten . Het betreft een tijdelijke aanstelling (0.8 fte) van een jaar, met ingang van (uiterlijk) 1 februari 2021 (het liefst zo snel mogelijk), met uitzicht op een vaste aanstelling afhankelijk van ontwikkelingen binnen het instituut, beschikbare financiële middelen en functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.920,- en maximaal € 4.012,- bruto per maand, bij een fulltime aanstelling (conform schaal 9).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Jan Binnendijk, hoofd FEZ, e-mail j.binnendijk@asc.leidenuniv.nl.

Solliciteren
Je kunt uitsluitend solliciteren via het online sollicitatiesysteem, gebruik hiervoor de blauwe button bovenaan de universitaire webpagina. Sollicitaties vergezeld van een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 15 november 2020 ingezonden worden.

De sollicitatiestukken dienen in één PDF bestand genaamd ACHTERNAAM – VOORNAAM – vacaturenummer te worden aangeleverd, voorzien van motiviatiebrief en cv.

Date, time and location

15 November 2020