Vacature: Bibliotheekmedewerker (0.8 fte)

Het Afrika-Studiecentrum Leiden (ASCL) is op zoek naar een

Bibliotheekmedewerker (0.8 fte)

Tot de werkzaamheden behoren o.a.:

 • Baliewerkzaamheden;
 • Informatievoorziening en rondleidingen;
 • Titelbeschrijven;
 • Diverse andere voorkomende werkzaamheden, onder meer voor de digitale bibliotheek.

Wij zoeken een collega met:

 • Een opleiding op het gebied van bibliotheek en documentatie, bijv. IDM of BDI, of bibliothecaire ervaring;
 • Ervaring met geautomatiseerde bibliotheeksystemen;
 • Affiniteit met de digitale bibliotheek;
 • Een systematische werkwijze en accuratesse;
 • Teamgeest en flexibele instelling;
 • Communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid;
 • Actieve en passieve beheersing van het Engels, kennis van het Frans strekt tot aanbeveling.

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. De functie is voor 32 uur per week, verdeeld over 4 dagen. Het salaris is conform schaal 7 (€ 2.693,- tot € 3.636,- bruto per maand bij een voltijds aanstelling). Inschaling is afhankelijk van opleidingsniveau, werkervaring en de invulling van het takenpakket.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), opleidingsfaciliteiten en is er de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-ar...

Diversiteit en inclusie
De Universiteit Leiden wil een gemeenschap zijn waarin iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt en zich volop kan ontplooien. En dat is ook wat het Afrika-Studiecentrum Leiden wil: een diverse en inclusieve gemeenschap zijn die voor iedereen toegankelijk is en waarin iedereen telt, ongeacht gender, etniciteit, seksualiteit, leeftijd of functiebeperking. Sollicitaties van mensen die nu ondervertegenwoordigd zijn in onze organisatie, zijn daarom van harte welkom.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie, en over de selectieprocedure kunt u contact opnemen met het hoofd van de bibliotheek van het ASCL, Jos Damen, e-mail j.c.m.damen@asc.leidenuniv.nl, telefoon 071 527 3352.

Solliciteren
U kunt online solliciteren via de website van de Universiteit Leiden. U dient zowel een CV als een motivatiebrief te uploaden. Beide documenten dienen te zijn opgesteld in de Nederlandse taal. Incomplete sollicitaties worden niet in behandeling genomen.

De deadline voor het indienen van uw sollicitatie is 16 november 2023.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.