Afrikadag: Sessie door ASC: De rol van Afrikaanse vakbonden

Op de Afrikadag, die wordt georganiseerd door de Foundation Max van der Stoel, zal het ASC aanwezig zijn door een sessie en een boekentafel op de informatiemarkt.

Sessie 'De rol van Afrikaanse vakbonden'

Tijd: 16.15 - 17.30
Sprekers: Esther Droppers (CNV Internationaal), Corrie Roeper (FNV Mondiaal), André Leliveld (ASC).
Facilitator: André Leliveld (ASC)

Tussen 2001 en 2012 bevonden zes van de tien snelst groeiende landen zich op het Afrikaanse continent, waaronder Angola, Niger, Ethiopië, Tsjaad, Mozambique en Rwanda. Maar wat betekenen deze groeicijfers voor de levensomstandigheden van de Afrikaanse bevolking en arbeiders en welke rol is er weggelegd voor Afrikaanse vakbonden? Vanuit bovenstaande problematiek werd in januari 2013 de onderzoeksgroep Trade Unions and Labour Issues in Africa Today aan het Afrika-Studiecentrum in Leiden opgericht. De onderzoeksgroep wil vanuit een arbeidsperspectief onderzoek verrichten naar Afrika’s hedendaagse economische ontwikkeling.
De workshop zal een aantal belangrijke uitdagingen en kansen voor Afrikaanse vakbonden en arbeidsbewegingen toelichten zoals de grote informele sector, jongeren werkloosheid, gender en het dalende ledental. De nadruk zal hierbij liggen op de ervaringen van FNV Mondiaal en CNV Internationaal en hun samenwerking met vakbonden in Afrika. En er zal voldoende ruimte zijn om uw mening en ideeën uit te wisselen met de sprekers en andere aanwezigen.

Meer info en aanmelding: www.afrikadag.nl.
Helaas zit deze ASC-sessie vol.

 

 

Date, time and location

02 November 2013
10.00 - 17.30
Koninklijk Instituut voor de Tropen, Mauritskade 63, Amsterdam