Bachelor African Languages and Cultures


The Bachelor African Languages and Cultures is taught in Dutch. Therefore this text will continue in Dutch.

De Universiteit Leiden biedt als enige universiteit in Nederland een bachelor waarin heel Afrika aan bod komt. De docenten behoren tot de internationale top van hun vakgebied. In het tweede semester van je tweede jaar ga je een half jaar naar een Afrikaans land om een tweede Afrikaanse taal te leren (Swahili leer je in je eerste jaar). De meeste studenten kiezen voor de mogelijkheid om naar Ghana te gaan. De opleiding is kleinschalig: het contact met de docenten is heel persoonlijk en je leert je medestudenten goed kennen.   

Tijdens de bachelor Afrikaanse Talen en Culturen leer je niet alleen de talen, maar ook de achtergronden van de politieke, culturele en economische ontwikkelingen van het continent kennen. Je verdiept je in verschillende volkeren, de boeiende geschiedenis en literatuur en de vaak roerige politieke processen. Heel Afrika komt aan bod; je kunt je daarnaast richten op een regio van je persoonlijke interesse waarbij je je toespitst op geschiedenis, literatuur of taalkunde.

Studenten kunnen gebruik maken van de gespecialiseerde bibliotheek van het Afrika-Studiecentrum Leiden, het enige academische kennisinstituut van Nederland dat zich volledig richt op de bestudering van Afrika. Het ASCL is een interfacultair instituut van de Universiteit Leiden. 

Meer informatie over de Bachelor Afrikaanse talen en culturen.

Contact

Pui Chi Lai (studiecoördinator)
+31 71 527 4998
stucoafrican@hum.leidenuniv.nl

Photo credit: Photo: Peter Kapuscinski / World Bank via Flickr. Photo cropped for the ASCL website (CC BY-NC-ND 2.0).