Openingspraatje foto-expositie Ebifananyi (Oeganda)

Vanaf 15 januari is er een nieuwe foto-expositie in de gangen op de derde etage en in de bibliotheek van het ASC. Deze expositie wordt geopend op donderdag 15 januari 2015.

Tijdens de presentatie bij het ASC worden foto's getoond van de twee Oegandese fotografen waarover ook de eerste twee boekjes in de serie 'Ebifananyi' (Likenesses) gaan, resp. Deo Kyakulagira (1940-2000) en Musa Katuramu (1916-1986). Een korte introductie zal gegeven worden over het werk van Stultiens in het algemeen en de fotografen in het bijzonder. De publicaties zullen beschikbaar zijn voor geïnteresseerden.

Andrea Stultiens heeft een achtergrond als fotograaf, werkt sinds een jaar of 6 voornamelijk in Oeganda en is sinds 2013 bezig met een promotieonderzoek aan PhDArts. In dit onderzoek staan fotocollecties die zich in Oeganda bevinden centraal. De collecties zijn soms onderdeel van institutionele archieven, soms ook in handen van privé-personen. Ze zijn over het algemeen niet eerder vertoond aan een publiek. De beelden worden gedigitaliseerd en gedeeld door middel van sociale netwerken, tentoonstellingen en publicaties. Hiermee wordt enerzijds informatie 'gecrowdsourced' en worden anderzijds de narratieve mogelijkheden van de beelden onderzocht en bekeken hoe deze verhalen zich verhouden tot andere geschiedenissen van, uit en over Oeganda.

Iedereen is welkom!

Date, time and location

15 January 2015
16.30
Pieter de la Courtgebouw / Faculty of Social Sciences, Wassenaarseweg 52, 2333 AK Leiden
Bamboo lounge, third floor

Registration